27 Temmuz 2011 Çarşamba

"Portföye Canlı Bağlantı" ne demektir?

Matriks Trader, klasik yöntemin aksine, borsadaki emir bilgilerinizi eş zamanlı olarak takip edebilmektedir.

"Portföye Canlı Bağlantı" özelliğini destekleyen aracı kurumlardaki emirlerinizin son durumu, borsa ile eş zamanlı olarak güncellenmektedir.

İletilen, Gerçekleşen, İptal Edilmiş emirleriniz ve portföy-işlem limiti bilgileriniz anında ekranınızda güncellenmektedir.

Gerçekleşme uyarıları ekranda pop-up pencerelerde gösterilmektedir.

Aşağıdaki örnekte, ADNAC emrimiz borsaya iletildiği anda emir listemize düşmekte ve yanıp sönmektedir.

Emrimiz gerçekleştiğinde hem emir listemiz güncellenmekte, hem de gerçekleşme uyarısı açılmaktadır.



Portföye Canlı Bağlantıyı destekleyen aracı kurumlardaki hesaplarınıza girerken, "Tamam" / "Vazgeç" düğmelerinin üstünde "Canlı bağlantı ile emirlerimizi takip" et seçeneği yer almaktadır. Bu seçeneği işaretleyerek "Canlı bağlantı"yı başlatabilirsiniz.


Canlı bağlantı aktif olduğu sürece, "PORTFÖY İŞLEMLERİ" penceresinin alt bölümünde "yeşil fiş" düğmesi görüntülenecektir. Bağlantı kurulamazsa ya da koparsa bu düğmenin rengi kırmızı olacaktır.



Portföye canlı bağlantının avantajları nelerdir ?

1. Emirlerinizin ve portföyünüzün durumunu eş zamanlı izleyebilirsiniz.

2. Çok fazla sayıda emir gönderiyorsanız, emir listenizin güncellenme süresi de uzayacaktır. Ancak canlı bağlantı ile sorgulama yapılmasına gerek kalmaz. Emrinizin durumunu aracı kurum sunucusu size "push" ile iletir.

3. Sorgulama sayısı azalacağı için aracı kurum sistemlerinin performansını olumlu yönde etkileyecek, sistemin daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır.

4. Matriks'in koşullu emir sistemi ile birlikte yeni emir tipleri oluşturabilir ve bunları hızlı bir biçimde çalıştırabilirsiniz.


"Canlı bağlantı" güvenli midir ?
Canlı bağlantı için kullanılan haberleşme yönteminde veriler sizin bilgisayarınız ile aracı kurumunuzun sunucuları arasında transfer edilmektedir. Üçüncü bir tarafın sistemlerine kesinlikle veri aktarılmamaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder