14 Temmuz 2011 Perşembe

Emir düzeltmede kolaylıklar

Matriks Trader ile emirlerinizi tek tek ya da toplu olarak düzeltebilirsiniz.
Emir izleme penceresinde, herhangi bir emrin üzerinde farenizin sağ düğmesine bastığınızda, "Düzelt" seçeneği yer almaktadır.

"Düzelt" seçeneği altındaki menülerde, tek bir emri, seçtiğiniz emir ile aynı hisse - aynı yönlü emirleri, aynı hisse - aynı yön - aynı fiyatlı emirleri düzeltebilirsiniz.

Aşağıdaki örnekte üç tane 1000 lot @ 5.00 TL'ye gönderilmiş ISCTR emirlerini toplu olarak düzelteceğiz.
Ancak toplamda 3000 lot olan emirlerin 2500 lotunun fiyatını değiştirmek ve kalan 500 lotu eski fiyatında bırakmayı amaçlıyoruz.

Matriks Trader ile bu işlemi yaparken, düzeltme ve bölmeyi ayrı ayrı yapmanıza gerek yoktur.
Program sizin yerinize düzeltilmesi ve bölünmesi gereken emirleri hesaplayacaktır.



Açılan emir düzeltme penceresinde "Miktar" alanına 2500 yazıyoruz.
Pencerenin sağında yer alan "Emir Detayları" düğmesine basarak, hangi emir üzerinde nasıl bir işlem yapılacağını izleyebiliriz. Bu örnekte MTX17375 referanslı emrimiz bölünecek, diğer iki emir tamamen iyileştirilecektir.



Tamam düğmesine bastığımızda ve işlemi onayladığımızda, sonuç penceresi açılacaktır.
Arka planda yer alan "emir izleme" penceresinde iki emrimizin iyileştirildiğini, bir emrimizin ikiye bölündüğünü görebiliriz.




Not : Düzeltme seçenekleri arasında yer alan "Miktar" değiştirme menüsü tıklandığında, açılan pencerede "Miktar Azalt" seçeneği yer alır. Bu seçenek işaretli ise emir bölmesi yapılmaz, emir miktarı değiştirilir. İMKB emir düzeltme işleminde miktar artırılmasına ve azaltılmasına izin vermektedir. Emrinizi bölmek (miktarını korumak istiyorsanız) "Miktar azalt seçeneğinin ekranda olmadığından, ekranda ise de seçili olmadığından emin olunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder