20 Ekim 2014 Pazartesi

Sistemlerin Optimizasyonu Bölüm 1;

Sistemlerin Optimizasyonu Bölüm 1;

Oluşturduğumuz bir sistem için, rakamsal parametreleri daha farklı olsa nasıl bir sonuç alırdık diye düşündüğümüz durumlar olabilir.

Sistem Tester uygulamamızda rakamsal parametreler için (Sadece rakamsal parametreler için mümkündür) değişken tanımlaması yaparak, olası farklı değerlerin nasıl sonuçlar vereceğini test edebilmekteyiz.
Parametrelerden kastımız öncelikli olarak kullandığımız indikatörlerin parametreleridir. Bununla beraber formül içinde kullandığınız herhangi bir rakam var ise,
bunun için de değişken tanımlayarak optimizasyon yapabilirsiniz.
Değişken tanımlama uygulamasının başlangıç adımı şöyledir:
Rakamsal parametrenin yerine OPT1 yazmak. Örnek olarak :
MOV(C,12,E) ifadesi 12 barlık üssel hareketli ortalamayı temsil eder. Burada 12 yerine OPT1 yazmalıyız.
Formülün bu kısmı MOV(C,OPT1,E) şekline dönüşür.
Hatırlatma: Sistem Tester uygulamasında yazacağımız formül koşul içermelidir. Yani MOV(C,OPT1,E) ifadesi ancak formülün bir parçası olmak durumundadır.
Formül içinde bir rakamsal parametre yerine OPTxx yazdığımız zaman, Sistem Tester uygulamasının değişkenler sekmesinde tanımladığımız değişken listelenir.
İpucu: Değişken tanımlarken OPT1 / OPT2 / …. Şeklinde her farklı parametre için farklı bir değişken tanımlamalısınız. Tanımladığınız her değişken, değişkenler sekmesinde listelenecektir.
Bu sekmede değişken üzerine tıklayınız. Üst kısımda bu değişken için Alt Sınır – Üst Sınır ve Adım rakamlarını belirleme hücreleri vardır.
Bir örnek olarak Alt Sınır=1; Üst Sınır=9 ve Adım=1 olarak belirlediğimizi varsayalım.
İpucu: Kaydet butonuna tıklamayı unutmayınız. Verdiğiniz değerler alttaki listede ilgili yerlere eklenecektir.
Bu durumda sistemin yapacağı şudur: İlgili parametre için 1’den 9’a kadar olan değerler için hesaplama yapacak ve sonuçları getiri yüksekliğine göre listeleyecektir.
Bir sonraki anlatımda değişken tanımlarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini örneklerle anlatacağız.

Matriks Veri Terminali Yardım Dökümanı:

http://www.matriksdata.com/website/bireysel-urunler/matriks-veri-terminali/dokumanlar/matriks-veri-terminali-ileri-teknik-analiz-modulleri-egitim-dokumani

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder