27 Ağustos 2014 Çarşamba

7.1.1 Sürümünde yeni bir emir girişi penceresi : "Derinlikli Emir Penceresi"



Bu emir penceresi ile:

·         Hesaba ait bilgiler portföy penceresi ekranına dönmeye gerek kalmadan Hesap Bilgileri Paneli üzerinden izlenebilir.
·         Gönderilecek emir miktarları Emir Giriş Paneli üzerindeki hazır miktar kutucukları kullanılarak sembol bazlı kaydedilebilir.
·         Emir tipleri, süreleri, fiyat ve işlem tipleri gibi seçimler için Emir Giriş Paneli üzerindeki butonlar üzerine tıklanarak seçimler arasında geçiş yapılabilir.
·         Emir Giriş Paneli üzerindeki alanlar üzerinden istenen tüm fiyatlar için manuel olarak fiyat yazarak ya da fiyat adımı listesinden seçim yaparak alış ya da satış emri gönderilebilir. Yine miktar alanı manuel olarak ya da oklar yardımıyla arttırma/eksiltme yaparak kullanılabilir.
·         Aktif Fiyatlı İşlem Paneli üzerinden fiyatı ve kademedeki lot sayısını gösteren butonlara tek tıklama ile piyasa fiyatlı emirler en hızlı şekilde gönderilebilir.
·         Aktif Fiyatlı İşlem Panelinde AL/Sat butonları arasındaki alış/satış rengine göre renklendirilen miktar yazılı alan üzerinden, sembole ait gerçekleşen son işlemin yönü ve miktarı izlenebilir.
·         Piston ile sembolün derinlik kademelerindeki verilerine göre alış ve satış grafiği izlenebilir.
·         Derinlik Paneli ile sembole ait kademe bilgileri izlenebilir. Çift tıkla kademe üzerinden emir gönderimi yapılabilir.
·         Derinlik Paneli üzerinde var olan bekleyen emirler kademe üzerinde işaretli olarak takip edilebilir.
·         Hızlı İşlem Paneli ile Tüm Alış Emirlerinin, Tüm Satış Emirlerinin, Tüm Bekleyen Emirlerin İptali ve Tüm Alış Emirlerinin ve Tüm Satış Emirlerinin Aktife Çekilmesi için bulunan butonlarla tek tıkla hızlı işlem yapılabilir.
·         Emirler Paneli ile ilgili sembole ait bekleyen emirler listelenebilir. Emirlerin tek tek, fiyata göre gruplanmış ya da yöne göre gruplanmış şekilde izlenmesi sağlanabilir. Emir Düzeltme ve Emir İptali tek tek, fiyat bazlı ya da yön bazlı olarak toplu şekilde yapılabilir.
·         Emirler Paneli üzerinde var olan bir emri kopyalayarak aynı emirden bir tane daha yaratmak hızlıca sağlanabilir.

·         Bu emir penceresi üzerindeki bulunan 7 panelden Emir Giriş Paneli haricindeki tüm paneller gizlenip/gösterilebilir şekilde tasarlanmıştır.




"Derinlikli Emir Penceresi"ni kullanmaya başlamak için, Matriks Trader ayarlar penceresinde yer alan "Emir Ekranı" sekmesinden "Derinlik Ticket" seçeneğini işaretlemelisiniz.


2 yorum:

  1. merhaba derinlik ekranındaki lotları nasıl yorumlayabilrim aktif ve pasif kademediki lotlara bakarak fiyatın kaç lotla yükselip düşeceğini anlayabilirmiyim.

    örneğin derinlik ekranında aktif kademede alış 371-372 satış fiyatı, 371 alış fiyatından 8030 lot satış var 372 satış fiyatından 28346 lot alış var... burada hissenin fiyatının bir kademe yukarı cıkması için veya aşağı inmesi için kaç lot alış veya kaç lot satış olması gerekir ???
    Bu derinlik ekranını anlamakta zorluk ceken bi tek benmiyim bilmiyorum ama sanırım bu ekranı bi çok kişi yanlış yorumluyor sadece derinlik izleyerek alım satım yapanlar var.. bu konuyu gerçekten anlayan arkadaşlar bizleride aydınlatırsa sevinirim...
    cevabınız için şimdiden tekkür ederim iyi günler bol kazanlar....

    YanıtlaSil
  2. Ben matriks gold kullanıyorum bu ayarları bulamadım

    YanıtlaSil